Skip to main content

Pelastakaa lapset ry:n tuore raportti selvitti perheen taloudellisen tilanteen vaikutuksia lasten arkeen, hyvinvointiin ja turvallisuuden tunteisiin. Vastaajista seitsemän prosenttia kertoi, ettei voi osallistua säännöllisesti järjestettyyn harrastukseen, koska perheellä ei ole varaa.

Matalatuloisten perheiden lasten vastauksissa puutteet olivat keskimäärin yleisempiä. Esimerkiksi 21 prosentilta puuttui mahdollisuus järjestää juhlat tärkeän tapahtuman tai merkkipäivän kunniaksi. 33 prosenttia kertoi, ettei voi harrastaa, koska siihen ei ole varaa.

Meille on tärkeää, että partioon voi tulla matalalla kynnyksellä.

Tämän vuoksi teemme lippukuntana aktiivisesti varainhankintaa, jotta mahdollisimman monella lapsella ja nuorella olisi mahdollisuus osallistua viikkotoimintaan, retkille ja leireille.

Meneillään oleva adventtikalenterien myynti on lippukuntamme tärkein yksittäinen varainhankintakampanja, jonka onnistuminen on meille elintärkeää. Adventtikalenterikampanja on osa partio-ohjelmaa ja kalenterien myynti opettaa kampanjaan osallistuville kaupankäyntiä ja käsitystä taloudesta sekä ihmisten kohtaamista ja yhteisen hyvän eteen toimimista.

Osta adventtikalenteri verkosta

Kalenterimyynnin lisäksi pidämme retki- ja leirimaksut matalina erilaisten lettukeikkojen ja tuotemyyntikampanjoiden avulla. Varainhankinta on mahdollistanut myös erilaisten varusteiden hankinnan lippukunnalle – voit lainata retkelle tai leirille lippukunnalta esim. makuupussia ja makuualustaa, etkä välttämättä tarvitse omia.

Kuten monissa muissakin harrastuksissa, myös partiossa on paras aika aloittaa harrastus käsillä juuri nyt: uudet ryhmät käynnistyvät syksyllä. Tule siis mukaan!

Voit halutessasi anoa jäsenmaksusta jäsenmaksuvapautusta. Se voidaan myöntää taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Jäsenmaksuvapautuksella haluamme varmistaa, että myös vähänvaraisten perheiden lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus harrastaa partiota. Jäsenmaksusta vapauttamista voi anoa ympäri vuoden, kunhan teet sen ennen jäsenmaksulaskun eräpäivää. Älä epäröi ottaa yhteyttä, autamme mielellämme jäsenmaksuvapautushakemuksen tekemisessä.

Näin haet jäsenmaksuvapautusta

  • Klikkaa hakemuslomake auki
  • Kirjaudu omilla PartioID -tunnuksilla (ei siis huollettavan) järjestelmään. Jos et ole luonut tunnuksia, löydät ohjeet siihen joko Jäsenen tai Huoltajan ohjeesta
  • Nyt sinulle avautuu Jäsenmaksuvapautus lomake
  • Valitse Hakija-kohdasta henkilö, jolle jäsenmaksuvapautusta haetaan
  • Valitse vuosi, jolta haet jäsenmaksuvapautusta (huomaa, että syksyllä haetaan jo vapautusta seuraavan vuoden jäsenmaksuun)
  • Täytä lomake, jossa kysytään mm. jäsennumeroa, kotitalouden kokoa ja sen käytettävissä olevia tuloja
  • Lähetä hakemus
Hae jäsenmaksuvapautusta